Για τα πιστοποιημένα βιολογικά συμπληρώματα διατροφής και διαιτητικά προϊόντα:
Ο Ευρωπαϊκός κανονισμός σχετικά με τις μεθόδους βιολογικής παραγωγής.
Ιστορία
Η βιολογική γεωργία γεννιέται από την πρωτοβουλία των γεωπόνων, των γιατρών, των γεωργών και των καταναλωτών, οι οποίοι τη δεκαετία του 1920, δημιούργησαν νέα ρεύματα σκέψης βασιζόμενα σε οικολογικές και ηθικές αρχές, ξεκινώντας έτσι έναν εναλλακτικό τρόπο γεωργικής παραγωγής που έδινε έμφαση στην καλλιέργεια, στην αυτονομία και στο σεβασμό της φυσικής ισορροπίας.
Πλησιάζοντας τη δεκαετία του '70, σημαντικές κοινωνιολογικές μεταβολές επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας. Το 1981, η γαλλική κυβέρνηση αναγνώρισε επίσημα τη βιολογική γεωργία. Προχώρησε έτσι στη δημιουργία Εθνικής Επιτροπής, η οποία ήταν υπεύθυνη για την οργάνωση και την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στη Γαλλία και για την έγκριση των προδιαγραφών.
Η βιολογική γεωργία σήμερα:
Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με αριθ. 834/2007 για τη βιολογική παραγωγή και την επισήμανση των βιολογικών προϊόντων που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2009 κατάργησε τον αρχικό κανονισμό της ΕΚ με αριθ. 2092/91 της 24ης Ιουνίου του 1991. Χρησιμοποιεί τις ίδιες βασικές αρχές και έχει ως στόχο να προωθήσει τη γεωργία στην Ευρώπη μέσω μιας ευρωπαϊκής εναρμόνισης των προδιαγραφών και μια σαφή δήλωση αρχών του.
Αυτός ο νέος κανονισμός είναι ένα πλαίσιο ρύθμισης. Ορίζει τη βιολογική παραγωγή ως εξής: