Λατινική ονομασία: Malpighia punicifolia
Μέρος που χρησιμοποιείται: ο καρπός
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η Ασερόλα προέρχεται από ένα θάμνο που ονομάζεται Malpighia punicifolia. Ο καρπός του που ονομάζεται Ασερόλα είναι οωειδής, με έντονο κόκκινο χρώμα και μοιάζει με κεράσι.
ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Ασερόλα προέρχεται από τις Αντίλλες, τη Νότιο Αμερική, τη Φλόριδα και το Τέξας.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η Ασερόλα είναι το φρούτο με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (μέχρι και 80 φορές περισσότερο από το πορτοκάλι).
ΧΡΗΣΗ
Η Ασερόλα είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό χάρη στον πλούτο της σε βιταμίνη C. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την καταπολέμηση της περιστασιακής κόπωσης, για να ανακτήσουμε τη χαμένη ενέργεια και ζωτικότητα.